Ce faci cand iPhone-ul nu mai porneste

Sfaturi pentru imbunatatirea utilizarii lui Galaxy Note 3
Sfaturi pentru imbunatatirea utilizarii lui Galaxy Note 3
15 May 2014
HTC One M8 vs. Galaxy S5
HTC One M8 vs. Galaxy S5
25 May 2014
Show all

Ce faci cand iPhone-ul nu mai porneste

Inlocuire baterie iPhone (pentru orice model). Piese originale.

Indiferent de natura problemelor pe care le intampinam in utilizarea unui iPhone, cea mai infricosatoare dintre ele este, cu siguranta, aceea in care dispozitivul nu mai porneste! Adesea suntem tentati sa il consideram o cauza pierduta si sa ne gandim, cu strangere de inima, la banii pe care ii vom da pe unul nou…

Desi exista destule situatii in care un iPhone care nu mai raspunde deloc la comenzi nu mai poate fi reparat, exista cel putin la fel de multe situatii in care ramane o speranta. Asadar, in loc sa il arunci, iata ce faci cand iPhone-ul nu mai porneste.

Restarteaza dispozitivul

Inainte de toate, identifica exact starea iPhone-ului: pornit sau oprit? Tine apasat butonul de Power vreo 20 de secunde. In cazul in care dispozitivul este oprit, va porni. Daca este pornit, va aparea pe display acel slider prin care il poti opri.

Poti avea noroc sa constati ca va porni fara probleme, iar daca era de fapt pornit si doar blocat, restart-ul ar trebui sa rezolve lucrurile.

Apasa simultan butoanele de Power si Home

Daca device-ul nu era oprit sau nu a incetat pur si simplu sa functioneze, incearca sa apesi simultan butoanele Power si Home pentru cateva secunde. Poti sa le tii apasate pana cand va aprea pe ecran logo-ul Apple, dar daca au trecut deja pana la 30 de secunde si nici un rezultat, probabil oricum nu va functiona.

Pune iPhone-ul la incarcat

Daca uiti sa-ti pui telefonul la incarcat in timp util, bateria se poate goli intr-atat incat nu vei mai putea sa-l pornesti decat dupa ce il tii cateva minute bune conectat la o sursa de curent. Daca te gandesti sa-l conectezi la calculator cu cablu USB, te sfatuim sa nu faci asta, pentru ca unele porturi pur si simplu nu au capacitatea de a incarca. Cel mai sigur este sa-i utilizezi incarcatorul original, conectat direct la priza, si abia dupa aproximativ 20 de minute incearca sa-l repornesti. Daca asta a fost cauza, in momentul in care bateria s-a incarcat la nivelul minim necesar, display-ul iPhone-ului se va lumina si-ti va arata statusul acumulatorului.

In cazul in care stii ca l-ai lasat fara baterie prea mult timp si totusi nu porneste nici pus la incarcat, poti considera ca este de vina incarcatorul. Ar trebui sa incerci deci sa folosesti un alt incarcator, original!

Reseteaza smartphone-ul la setarile din fabrica

Cand nimic nu functioneaza, incearca sa readuci terminalul la setarile initiale. Asta inseamna sa stergi toate datele de pe el si, in cazul in care ai fost suficient de inspirat sa faci un backup recent, o vei putea face fara nici un regret.

In mod normal poti accesa butonul Restore din iTunes, dar daca nu ai cum, urmeaza acesti pasi:

  1. Conecteaza cablul USB al iPhone-ului in dock, nu in computer
    2. Apasa butonul Home al iPhone-ului
    3. Abia acum conecteaza celalalt capat al USB-ului la calculator
    4. Astfel ar trebui sa porneasca iTunes, de unde vei seta telefonul in modul Recovery si vei putea initia functia de Restore

Modul DFU

Aceasta situatie este mai degraba una derivata de la problema pe care am discutat-o initial, in sensul ca iPhone-ul de fapt porneste, dar nu buteaza corespunzator. Astfel dispozitivul intra intr-un fel de bucla, restartandu-se ori de cate ori ajunge la afisarea logo-ului Apple pe display.

Manifestarea aceasta apare, de regula, dupa un jailbreak sau atunci cand incerci efectuarea unui update de iOS fara a avea suficienta baterie. Daca este cazul, seteaza iPhone-ul pe modul DFU si apoi reseteaza-l. IMEI unlock

Verifica senzorul de proximitate

Exista situatii in care telefonul pare oprit din cauza ca ecranul nu se aprinde, find blocat pe off de catre senzorul de proximitate. Din fericire, nu e nevoie sa schimbi terminalul, ci poti incerca sa intervii pe partea de software. Incepe prin a-l restarta – apasa butoanele de Home si Start concomitent, pana se restarteaza, si ecranul ar trebui sa se aprinda. Apoi:

Settings -> General -> Reset -> Reset All Settings -> confirma reset-ul.

Asta ar trebui sa rezolve problema senzorului de proximitate, dar, in acelasi timp, va sterge si toate setarile si preferintele pe care le-ai marcat pana acum!