Cele mai bune tastaturi pentru iPad
Cele mai bune tastaturi pentru iPad
5 May 2014
Sfaturi pentru imbunatatirea utilizarii lui Galaxy Note 3
Sfaturi pentru imbunatatirea utilizarii lui Galaxy Note 3
15 May 2014
Show all

Probleme baterie iPad Air

baterie iPad Air

Probleme baterie iPad Air – cum le rezolvam? Fiecare noua generatie de iPad isi propune sa revolutioneze ceva, sa ofere experiente nemaintalnite pana acum. In tot acest proces, capacitatea de autonomie a bateriei este extrem de importanta, pentru ca ce ar fi un dispozitiv smart fara sursa care il mentine in functiune?

Tocmai din acest motiv eficienta bateriei este un punct sensibil, ce nu poate fi trecut cu vederea. Uneori mai complicate, alteori usor de rezolvat, astfel de probleme baterie iPad Air pot fi totusi abordate si de catre simpli utilizatori.

In cazul in care observi ca autonomia acumulatorului a scazut brusc, incepe prin a verifica aplicatiile care il solicita cel mai mult. Se poate sa fi instalat ceva recent sau sa ai aplicatii in background care, desi nu le utilizezi, iti consuma din resurse.

Pentru a face acest lucru trebuie sa apesi butonul home al dispozitivului si, accesand platforma multitasking sa inchizi aplicatiile pe care nu le consideri necesare.

Daca nu observi nici o imbunatatire semnificativa nici dupa acest proces, urmatorul pas ar fi sa evaluezi setarile retelei. Mergi la settings, general, reset si selecteaza optiunea reset network settings. Nu uita insa ca, facand acest lucru, va trebui sa reintroduci toate parolele setate si, in cazul in care nu le-ai notat in prealabil undeva, s-ar putea sa intampini ceva neplaceri. Fii precaut deci!

Uneori insa poti rezolva diverse aparente probleme baterie iPad air printr-un simplu reset sau doar restart. Aceasta se poate realiza, dupa cum probabil stii deja, apasand simultan butoanele de Start si Home. In momentul in care observi logo-ul Apple pe display le poti elibera, asteptand apoi ca sistemul sa reporneasca.

O manevra putin mai radicala este cea de restore, prin care practic stergi intregul continut memorat pe iPad. Tot din setarile generale se face, accesand meniurile reset si erase all content and settings. Daca ai grija sa faci un backup inainte de restore, ar trebui sa rezolvi totul in cel mai simplu mod cu putinta.

Cand nici una din sugestiile de mai sus nu functioneaza, trebuie sa recunosti ca problema te depaseste si ca ai nevoie de ajutor profesional. Poate fi o deteriorare a bateriei sau o problema software, in sensul ca softul care afiseaza nivelul bateriei poate indica valori gresite. Oricum ar fi, intr-un service gsm autorizat iti vei primi toate raspunsurile in cel mai scurt timp.

Beneficiezi de garantie si post garantie, chiar de inlocuirea bateriei daca este cazul. Singurul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa creezi un backup inainte de a porni la drum, pentru orice eventualitate. Mai multe detalii despre reparatii iPad Air, aici.